OM NOWI Education

NOWI Education grundades 2014 och idén till våra webbaserade utbildningar bygger på egna erfarenheter och upplevelser från branschen, både ur ett arbetsgivarperspektiv och som förälder till barn som är beroende av assistans dygnet runt.

Med våra utbildningar vill vi inte bara stärka och kvalitetssäkra kompetensen inom personlig assistans utan också förenkla den interna kommunikationen mellan arbetsgivare och assistent.

Inom yrket personlig assistans är personalomsättningen hög och för större bolag är det inte ovanligt att det anställs upp emot 50-70 nya medarbetare i månaden. Det kan därför vara svårt att hinna introducera och utbilda alla nyanställda och dessutom är medarbetarna ofta geografiskt utspridda över landet vilket ytterligare försvårar chanserna till bra och samlade utbildningsmöjligheter.

Som arbetsgivare kan det också vara svårt att skapa en starkare relation till sina medarbetare då deras arbetsplats i regel är i någons hem, långt ifrån assistansbolagets kontor. Att som medarbetare känna en delaktighet, tillhörighet och en stolthet för sitt företag är viktigt för att man ska trivas och göra ett bra jobb.

Det var dessa två problemställningar som blev startskottet för utbildningsbolaget NOWI Education och idag har hårt och målinriktat arbete nått fram till en färdig grundutbildning för personliga assistenter och fler utbildningar är på gång, bland annat en arbetsledarutbildning inom assistans.

Vi på NOWI Education

members
Mikael Nordmark, grundare och VD.

Mikael har under de senaste åren aktivt arbetat med att utveckla kvaliteten inom sitt egna assistansbolag, där utbildning och kompetensutveckling av de personliga assistenterna varit en viktig del.

Han är själv förälder till ett barn som är beroende av personlig assistans och åker runt och föreläser för andra föräldrar på temat ”När livet inte blir som man tänkt sig – om att bli pappa till ett barn med funktionsnedsättning”. Mikael är även starkt engagerad i att skapa ett aktivt liv för alla och för att uppmärksamma detta och samla in pengar springer han långlopp tillsammans med sin son Hugo under namnet Team Nordmark.

mikael@nowieducation.se
070-301 81 91

members
Martin Wilén, grundare.

Martin har mångårig ledarskap- och VD-erfarenhet inom personlig assistans. För Martin är det viktigt att bygga en assistans som är trygg och kvalitativ för assistansanvändaren med kunniga assistenter.

Han brinner för att kontinuerligt utveckla sina medarbetare och kvalitén i verksamheten. Att bygga en kommunikation med medarbetare som främjar delaktighet, gemenskap och stolthet är en kärnfråga som ligger Martin varmt om hjärtat.

martin@nowieducation.se

070-334 33 03

Emma Lönnstad, Kundansvarig.

Emma har många års erfarenhet av att arbeta med IT-system. De senaste 2 åren har hon utbildat och föreläst om hur man skapar kontroll i en snabbvärld med hjälp av tekniken och beteendeförändring. Emma är utbildad coach och drivs av att hjälpa människor att utvecklas. Pedagogik har alltid varit ett stort intresse och hur människor tar in kunskap på olika sätt.

emma@nowieducation.se

073-330 31 50

members
Malin Forsberg, Kundansvarig.

Malin har en lång erfarenhet från assistansvärlden. Hon har alltid haft en stort intresse för pedagogik och medverkar bla i våra egna utbildningar.

malin@nowieducation.se