Det Hybrida Arbetssättet​

Det hybrida arbetssättet

Ett begrepp som dyker upp allt oftare sedan pandemin började är “hybrid arbetsplats”. Det finns till och med anställningsformer som är hybrida redan från start. Men vad innebär det och vad vinner organisationen på att erbjuda hybrida tjänster?

Ökad produktivitet

Med en hybrid arbetsmodell kan organisationer erbjuda flexibilitet och därmed ge anställda större möjlighet att arbeta utifrån sina individuella styrkor. Genom att uppmuntra en kultur som ser distansarbete som ett positivt alternativ till att utföra uppgifter som kräver fokus på kontoret, kan arbetslaget hitta ny balans mellan kreativitet och samarbete. Vissa arbetar bättre när det är lugnt runt dem, andra i kontorsmiljö och vissa i liv och rörelse på ett café. Med en hybrid arbetsplats kan de anställda arbeta där (och när) de är som mest produktiva.

Ökad medarbetarnöjdhet

Självständighet är ofta nyckeln till en hög medarbetarnöjdhet. Genom att ge medarbetarna valet att själva besluta om hur, var och när de vill arbeta kommer deras välmående sannolikt att skjuta i höjden.

Detta innebär att den som känner sig osäker och gärna vill vara i en miljö där de kan få direkt återkoppling och ledning kan välja att vara på kontoren. Å andra sidan kan också den som vill arbeta på andra tiden eller i en helt annan miljö också välja att göra detta!

Vad krävs av organisationen?

En hybrid arbetsmodell ställer vissa krav på organisationen när det kommer till digitalisering, struktur och kommunikation. Vi på Nowi kan hjälpa dig att få en fungerande hybridlösning som främjar kreativitet och välmående. Du kan anlita oss för allt från en inspirerande föreläsning till att vara med i framtagandet av rutiner och senare utbildningen av personalen.

Lunch and learn med Nowi!

Följ oss på Facebook och LinkedIn så missar du inte våra populära föreläsningar. Ta del av våra tips och inspiration, hitta ditt sätt att jobba smartare!

Nyfiken på våra utbildningar?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan höja kompetensen hos ditt företag.

Adress

Gustav III:s Boulevard 42, 169 73 Solna

Telefon

010-405 55 90

Email

info@nowieducation.se