Microsoft Viva samlar allt du behöver på ett ställe

flera människor sätter tillsammans ihop pusselbitar - mircosoft viva - nowi education

Vad är Microsoft Viva?

Microsoft Viva är en ny plattform som syftar till att förbättra arbetsplatserna genom att ansluta olika verktyg och tjänster. Den är utformad för att hjälpa användare att hålla koll på sina projekt, samarbeta med teammedlemmar och hålla sig organiserade genom att samla all information på ett centralt ställe.

Viva består av fyra olika delar: Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning och Viva Topics. Viva Connections är en digital assistent som hjälper användare att hålla koll på sina dagliga uppgifter, såsom att boka möten eller hitta dokument. Den använder kontextuell inlärning för att förutse vad användaren behöver och erbjuda länkar och information som kan vara användbar.

 

Viva Insights

Här får man insikter om hur användare arbetar och hur produktiva de är. Det samlar information från olika källor, såsom Microsoft Teams och Outlook, och presenterar den på ett visuellt sätt så att användaren kan se hur mycket tid de har spenderat på olika uppgifter och om det finns några områden där de kan förbättra sin produktivitet.

 

Viva connections

Kan integreras med Microsoft Teams och är avsett att ge anställda en enkel och centraliserad plattform för att hålla kontakt med varandra, följa olika projekt och tillgå företagsrelaterad information. Viva Connections har fokus på att förbättra arbetsflödet och öka produktiviteten i företag.

 

Viva Learning

Här har användare tillgång till utbildningsmaterial och resurser för att hjälpa dem att utvecklas i sitt arbete. Det kan vara allt från korta videor om hur man använder olika verktyg till längre kurser för att förbättra färdigheter inom olika områden. Viva Learning har också integrerat lärplattformar som LinkedIn Learning och edX, så användare kan enkelt hitta relevanta resurser för att utveckla sig.

 

Viva Topics

Hjälper teammedlemmar att hålla sig uppdaterade om viktig information och diskussioner. Det gör det möjligt för användare att skapa och organisera olika ämnen, lägga till innehåll och bjuda in andra att delta i diskussionerna. Detta kan vara en bra plats för teammedlemmar att hålla sig uppdaterade om projektet eller för en organisation att dela nyheter och uppdateringar med sina anställda.

 

Varför Viva?

Microsoft Viva är ett viktigt steg för att förbättra arbetsplatserna och hjälpa användare att få en bättre arbetsupplevelse. Genom att ansluta olika verktyg och tjänster, ger det användarna en möjlighet att samarbeta och kommunicera på ett mer effektivt sätt. Detta kan öka produktiviteten och hjälpa företag att nå sina mål.

I en tid då många människor arbetar på distans, kan Microsoft Viva vara en viktig lösning för att hålla teammedlemmar samman och hålla alla uppdaterade om vad som händer i företaget. Det är ett spännande verktyg att hålla utkik efter i den snabbt föränderliga världen av teknologi.

Det är viktigt att notera att Microsoft Viva är en plattform, inte en specifik tjänst eller produkt. Det innebär att det är en samling av olika verktyg och tjänster som integreras för att skapa en bättre arbetsupplevelse. Detta ger användarna möjlighet att välja vilka verktyg och tjänster som passar bäst för dem och deras organisation.

 

Sammanfattning

Microsoft Viva är en spännande ny plattform som har potential att förbättra arbetsplatserna och göra det enklare för användare att hålla koll på sina projekt och samarbeta med sina teammedlemmar. Det är värt att hålla utkik efter om du är intresserad av att förbättra din arbetsupplevelse och öka produktiviteten på din arbetsplats.