Teknik & arbetssätt

Teknik och struktur som främjar samarbete & kommunikation

Mängden digitala verktyg idag öppnar upp möjligheter. Med en verktygslåda som Microsoft 365 kan ni frigöra massvis med tid och bli mycket mer produktiva. Denna verktygslåda finns tillgänglig för alla, men vad är verktyg utan en kunnig hantverkare? Därför hjälper vi er att vässa er digitala kompetens och lär er att samarbeta och kommunicera på en helt ny nivå. Ni kommer kunna dra nytta av varandras kompetenser och njuta av friktionsfritt samarbete.

Digital kommunikation och samarbete

Vilken digital kommunikation har er organisation idag och hur påverkar den hur ni samarbetar? Genom att lära er nya arbetssätt och skapa en struktur för hur ni kommunicerar i era digitala kanaler kan ni lyfta ert samarbete till en ny nivå. Det är först när det finns en tydlig struktur som alla digitala hjälpmedel för produktivitet kommer till sin rätt!

Utbildning i digital kommunikation

Verktyg är aldrig bättre än den som använder dem, därför är det viktigt att din organisation får utbildning i hur de ska använda verktygen. Hur bra är din organisation på digital kommunikation?

Microsoft 365 är en väldigt kraftfull verktygslåda med många användbara verktyg. Många företag glömmer dock bort en nyckelfaktor, att utbilda personalen i hur verktygen fungerar. Er digitala kommunikation och samarbetet på arbetsplatsen blir inte magiskt bättre för att ni skaffar Microsoft 365. Däremot kan den bli det om ni lär er hur man bäst utnyttjar denna verktygslåda och dess funktioner.

 

Lyft ert samarbete

Mailboxen är full, notifikationerna från Teams slutar inte komma och du känner dig kvävd av alla uppgifter som du måste göra. Hur skulle ännu fler verktyg kunna hjälpa dig att tömma din inkorg? Det skulle de inte. Däremot skulle rätt verktyg i kombination med ett strukturerat arbetssätt kunna förändra både hur ni kommunicerar i gruppen och hur du hanterar din inkorg. Våra utbildningar är skräddarsydda för din organisations behov och anpassas utifrån er kunskapsnivå. Det är nämligen en sak att veta hur ett program fungerar och en helt annan att använda det på ett sätt som främjar kommunikation och samarbete. Därför anpassar vi nivån för allt från nybörjare till IT-experter.

Exempel på verktyg som kan vara aktuella

Med rätt verktyg och en anpassad utbildning som är skräddarsydd för din organisation hjälper vi er att hitta ett smartare arbetssätt. Genom att förändra hur ni kommunicerar idag kommer ni kunna frigöra tid, främja kreativitet och samtidigt få en hållbarare arbetsmiljö. Allt detta genom struktur och kommunikation som lyfter ert samarbete till en ny nivå.

Outlook – mejl och kalender

Teams –Kommunikation och samarbete

ToDo och Planner uppgiftshantering

OneNote digitala anteckningar

Digital presentationsteknik

Kreativa möten digitalt

Kreativa möten digitalt

Lunch and learn med Nowi!

Följ oss på Facebook och LinkedIn så missar du inte våra populära föreläsningar. Ta del av våra tips och inspiration, hitta ditt sätt att jobba smartare!

Nyfiken på våra utbildningar?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan höja kompetensen hos ditt företag.

Adress

Gustav III:s Boulevard 42, 169 73 Solna

Telefon

010-405 55 90

Email

info@nowieducation.se